Garáž je pro mnoho lidí nejen místem, kde parkují své auto, ale také skladem, dílnou nebo hobby místností. Často v ní také uchováváme cenné věci, jako jsou kola, nářadí, zahradní technika nebo sportovní vybavení, a proto je důležité garáž chránit proti zlodějům, kteří by mohli využít naší nepozornosti nebo nedostatečného zabezpečení. V tomto článku vám tedy poradíme, jak na zabezpečení a dozvíte se také plno zajímavých informací.

Garáž mívá často také funkci skladu

Zloději

Nikdy si nemůžete být 100% jisti, že je váš majetek v bezpečí. Co ale můžete udělat, je, se těmto pomyslným 100% alespoň co nejvíce přiblížit. Jak tedy garáž zabezpečit ptáte se? Na to nejprve musíme vědět, jak se do ní zloději vůbec dostanou. Nejčastější způsoby vloupání do garáže jsou:

  • Vyvrtání otvoru v plechu vrat a odjištění zámku drátem.
  • Vypáčení nebo ohnutí vrat v rozích nebo v dolní části.
  • Rozbití nebo vyražení okna nebo bočních dveří.
  • Použití násilí nebo nástrojů na slabý nebo starý zámek.

Není to samozřejmě všechno, ale jako taková hrubá představa to bohatě postačí.

Vyplatí se to?

Zabezpečit garáž se rozhodně vyplatí, pokud si chcete ochránit svůj majetek a ušetřit si tak starosti a náklady spojené s jeho ztrátou nebo poškozením. Na tom není asi nic převratného, ale jak je to s cenou? 💵 Cena zabezpečení garáže závisí na typu a rozsahu systému, který si zvolíte. Obecně platí, že čím více komponent a funkcí má systém, tím je dražší. Záleží také na tom, zda si systém instalujete sami, nebo využijete služby odborné firmy. Celková cena se tak může pohybovat od pár stovek korun za základní prvky zabezpečení, až klidně do několika desetitisíců na opačné straně spektra.

Příklady zabezpečení

Dobře tedy, konec teorie … pojďme se konečně podívat na způsoby jak si svou garáž můžete zabezpečit i vy sami. Samozřejmě že existuje milion a jeden způsob, ale ty základní by mohly být tyto:

  • Použití kvalitních zámků, vložek, petlic nebo závor na garážových vratech. Ty by měly odolávat páčení, kladivu nebo vrtáku alespoň pět minut.
  • Instalace magnetických nebo pohybových čidel, které spustí alarm nebo světlo při detekci pohybu.
  • Použití automatických garážových vrat, která se při zavření bezpečně uzamknou a jsou tak chráněna proti vypáčení.
  • Zabezpečení okna a bočních vstupů do garáže bezpečnostní kličkami nebo mřížemi.
  • Pojištění garáže proti krádeži, požáru, vichřici nebo pádu stromu.
  • Použití kamerového systému pro sledování garáže.
  • Zajištění dostatečného osvětlení garáže a jejího okolí.
  • Zabezpečení věcí uvnitř garáže pomocí safety boxů, lan, řetězů nebo uzamykatelných skříněk.

Jak jste si možná všimli, zmínil jsem i pojištění proti pádu stromu, což samozřejmě není jen tak náhodou. Až do teď jsme se bavili jen o zlodějích, kteří mohou způsobit nemalé problémy a trápení. Co je nutno také zmínit, je, že matka příroda nám občas taky ráda tropí neplechu. Proto je dobré myslet i na přírodní vlivy, protože i ty vám mohou zkazit den. 🌊🌲

Závěrem

Dnes jsme se dozvěděli, že existuje mnoho prvků zabezpečení garáže, pro jaké z nich se rozhodnete, je samozřejmě na vás. Ať už to vyhraje jakékoliv řešení, není špatné se poradit s odborníky a rozhodně nešetřete na kvalitě. Zabezpečení garáže je přece jenom investicí, která se vám může vrátit v podobě ušetřených starostí a nákladů. Tímto bych se s vámi pro dnešek rozloučil, máte-li chuť a čas na další článek (z trochu jiného soudku), podívejte se třeba na náš díl o historii automobilů. 😄

Cože? Máte nějaké připomínky, nápady, nebo poznatky? Zanechte nám je v komentářích na našem Facebooku. Stále samozřejmě také platí, že pokud byste měli jakékoliv otázky, či chtěli například vyměnit olej v autě, neváhejte nám zavolat na číslo 736 298 453 nebo navštivte náš web. 😊

Bezpečnou garáž Vám přeje,

Tým GetFix

tel. 736 298 453

 

Rychlé odkazy:

GetFix.cz – Web

GetFix.cz – Facebook

Služba – Výměna oleje

Blog – Jak to bylo s počátky automobilů