Častá a velmi pravidelná otázka každého řidiče je, “kde najdu nejlepší a nejlevnější pneuservis, kde mají volno?” V České republice je nespočet různých míst, kde je možné provést výměnu pneumatik, či různé opravy kol. V době jarního a podzimního přezouvání jsou včak značně vytížené. Nejlepší způsob výběru kvalitního servisu přináší webová aplikace GetFix, ve které řidič najde kvalitní pneuservisy, které poskytují širokou nabídku služeb. Díky GetFix se lze rovnou objednat přímo do vybraného pneuservisu, který odpovídá specifickým požadavkům a cenové představě každého řidiče.

Pro některé řidiče může být problémem i proces výměny kol, tedy jejich demontáž a montáž, protože kvůli nedostatku zkušeností nedokáže řidič ani odstranit plastové nýty ze šroubů na disku. V pneuservisech na GetFix pracují výhradně kvalifikovaní řemeslníci, kteří takové úkony zvládají bez mrknutí oka. Nejen služby montáže pneumatik provádí v těchto servisech výhradně odborníci.

Nejčastěji využijete pneuservis k sezónnímu přezutí vašeho vozidla. Velmi důležitým bodem při přezutí a montáži je následné vyvážení pneumatik. Špatné vyvážení pneumatik může vést k problémům s ovladatelností a nepříjemným řízením vozidla. To vše nepochybně vede ke vzniku mimořádných situací na silnici.

Proč používat služby pneuservisů přes GetFix?

Mnoho řidičů se při hledání servisu na výměnu pneumatik zaměřuje především na cenu a lokalitu. Nikdo přeci nechce ztrácet čas ani plýtvat penězi, možnost provést výměnu při cestě domů v nejbližším autoservisu je tak velmi lákavá možnost. Nízká cena však nemusí znamenat kvalitní provedení služeb, což může vést k řadě nepříjemných následků:

  • I minimální chyba při vyvážení disků vytváří další zatížení tlumičů, což také významně snižuje životnost dílů jako jsou ložiska a táhlo řízení
  • zvýšení zatížení kola může vést k prasknutí pneumatiky
  • neprofesionální demontáž náboje kola často vede k nenápadnému poškození dílů na podvozku, které se však mohou časem projevit jako velké závady
  • špatně nastavený tlak v kolech vede k rychlejšímu opotřebení pneumatiky

Je zřejmé, že nekompetentnost personálu a nedostatek kvalitního technologického vybavení pro montáž pneumatik vedou nejen k zbytečným finančním výdajům, ale také představují hrozbu pro život během řízení. 

V servisech na GetFix se ceny neliší od cen malých „garážových“ servisů, odborníci v nich však přistupují k postupu montáže pneumatik jako k plnohodnotné technické údržbě – zodpovědně.

Časová náročnost

Veškerá práce s koly vašeho automobilu v rámci pneuservisu většinou nezabere víc než čtyřicet minut. Často více času však zabere nalezení toho správného pneuservisu. Nyní si můžete servis vybrat a termín rezervovat online přímo na GetFix, kde rovnou dozvíte i konečnou cenu.

 

Ceny pneuservis služeb

Ceny na přezutí pneu se liší v závislosti na jednotlivých pneuservisech. Na GetFix ceny začínají od 400 Kč.

 

Rychlé odkazy

Pneuservisy na GetFix.cz

Potřebuji přezout pneumatiky

Sezónní uskladnění pneumatik

Jak vybrat správný autoservis

Informace pro řidiče